Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΓΚΑΦΑ ΣΕ ΓΚΑΦΑ Η ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Από τον Γιώργο Κρόγια

H κυβέρνηση και ο Καραμανλής ένα μόνο πράγμα προσφέρουν στον τόπο:
άφθονο γέλιο!

Η γκάφα πέφτει σύννεφο...


Πριν λίγες μέρες, όταν ξέσπασε ο σάλος για τον πρόεδρο της ΔΕΗ, θυμήθηκαν ξαφνικά στην κυβέρνηση ότι «η ΔΕΗ εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει». Σωστά μέχρι εδώ; Σωστά.

Τι έλεγε όμως στις 8 Φεβρουαρίου του 2008, η πρωθυπουργάρα για τη ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης; Η πρωθυπουργάρα, απέρριπτε στη Βουλή με τον πλέον εμφαντικό και πομπώδη τρόπο αυτή τη δυνατότητα της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η εταιρεία δε διοικείται από την κυβέρνηση, διοικείται σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης. Οι επιχειρηματικές αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από το Διοικητικό Συμβούλιο». (Δείτε το πάλι από το site της Πρωθυπουργάρας)


Σήμερα, η κυβερνητική εκπροσωπάρα που ακούει στο όνομα Αντώναρος, υποστήριξε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ να υποχρεώνονται οι τράπεζες να μειώνουν τα επιτόκια τους, όταν πέφτουν τα επιτόκια αναφοράς των δανείων που είναι συνήθως το επιτόκιο της ΕΚΤ και το euribor, είναι επικίνδυνη, υποδηλώνει «άγνοια» και «αποτελεί πατέντα των φωστήρων του ΠΑΣΟΚ»!
Η Αντωναράρα αναφερόταν στο άρθρο 4 της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ από το Μάιο (διαβάστε το εδώ).
Τι είπε όμως ο αρμόδιος υφυπουργός ανάπτυξης, Γ. Βλάχος, για το συγκεκριμένο άρθρο στη συζήτηση για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ που τελικά απέρριψε η Ν.Δ. στις 10 Ιουλίου 2008;
«Άρθρο 4. Η διάταξη του άρθρου 4, όπου γίνεται λόγος ότι δεν μπορεί να γίνει αναίτια μεταβολή του επιτοκίου σε κάποια σύμβαση, μπορεί να θεωρηθεί πράγματι ότι και αυτή κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την προστασία των καταναλωτών, γιατί επεκτείνει την εφαρμογή της σε όλες τις συμβάσεις πίστωσης, στεγαστικά δάνεια και καταναλωτική πίστη, εκτός από τις συμβάσεις των πιστωτικών καρτών». (εδώ από τα πρακτικά της Βουλής)

Πλήρης παράνοια!!! Και φυσικά η κυβέρνηση, δια του κ. Αντώναρου, όπως πολύ σωστά είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στις δηλώσεις του ΕΔΩ, ουσιαστικά δίνει το φως στις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν με τα επιτόκια, παρόλο που σήμερα το euribor είναι στο χαμηλότερο επίπεδο μηνών και μηνών!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: