Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008

από τα φυλλάδια του 2004... στα blogs του 2008

Από τον Παναγιώτη Βρυώνη

Θυμάστε, τα "μαύρα φυλλάδια" που διακινούνταν στις εκκλησίες παραμονές εκλογών του 2004 [1]; Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία, 4/3/2004:
"Το φυλλάδιο που έφτασε σε εκκλησίες της Αττικής, της Μαγνησίας και αλλού έχει 16 σελίδες και φέρει την υπογραφή «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία της Κληρονομιάς μας». Προσπαθεί, από ακροδεξιά και εθνικιστική σκοπιά, να αποδείξει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «επικίνδυνος» για τα εθνικά θέματα, «εχθρός» της Εκκλησίας."


Βρισκόμαστε πλέον στο 2008. Σιγά μην έμεναν στα φυλλάδια. Τώρα πια η ίδια προπαγάνδα γίνεται μέσω blog. Δείτε για παράδειγμα το vatopaidi.wordpress.com[2]. Η ουσία βέβαια, παραμένει η ίδια.

--

[1] Τότε το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε την Ν.Δ. ότι ήταν πίσω από τα φυλλάδια. Η Ν.Δ. απαντούσε ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ίσως να είναι πιο εύκολο να βγάλουμε συμπεράσματα, όχι για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, αλλά για τους συσχετισμούς δυνάμεων εκείνη την εποχή. Δηλαδή, σε ποιους πολιτικούς χώρους βρίσκονταν οι άνθρωποι που είχαν σχέσεις με τα "συμφέροντα" της εκκλησίας.

[2] Το συγκεκριμένο blog το βρήκα μέσω του Θέλω να πω μια γνώμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: