Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Απαράδεκτη» και «αντιδημοκρατική» η συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ

«Απαράδεκτη» και «αντιδημοκρατική» η συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ, καταγέλλει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προειδοποιεί πως αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα προσφύγει στο ΕΣΡ αλλά και στη Δικαιοσύνη.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η δημόσια τηλεόραση γράφει ένα νέο «έπος» προπαγάνδας, που θα ζήλευε κάθε εταιρεία προβολής και διαφήμισης. Για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, βεβαίως. Και μάλιστα, με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη.
Και για να το πετύχει η διοίκηση της ΕΡΤ,
- διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό χρόνο κατά το δοκούν,
- χρησιμοποιεί το ρεπορτάζ με τρόπο που η ΝΔ να θέτει ερωτήματα ή να προβάλλει στοιχεία που φαίνεται ότι μένουν αναπάντητα και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ,
- διαθέτει τεχνικά μέσα για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών, με δύο μέτρα και δύο σταθμά,
- έχει επιστρατεύσει νέες μεθόδους για την προβολή των θεμάτων που επιλέγει να δώσει έμφαση η ηγεσία της ΝΔ,
- προβάλει δραστηριότητες υπουργών, που είναι ενταγμένες στην προσωπική και κομματική προεκλογική τους καμπάνια, και
- «βάζει στο ψυγείο» δημοσιογράφους επειδή απλώς καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ ή δεν τους είναι αρεστοί.
Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για την επισήμανση όλων αυτών των προκλητικών ενεργειών, η διοίκηση της ΕΡΤ παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
Είναι προφανές ότι, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έχει πάρει τις αποφάσεις της και για την προεκλογική περίοδο. Έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Κατόπιν όλων αυτών, μόνη οδός είναι η καταγγελία της απαράδεκτης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της Διοίκησης της ΕΡΤ. Επισημαίνουμε δε ότι, εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα προσφύγουμε στο ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: