Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η απάντηση στην επιχειρηματολογία «όλοι τα ίδια κάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Είπα χθες ότι ήταν εμφανής η προσπάθεια συμψηφισμού της κας Γιαννάκου στα ζητήματα της Ε.Ε.

Η απάντηση έρχεται σήμερα από τον Βασικό Σχολιασμός Επικαιρότητας που κάνει ξεκάθαρη μια πολύ βασική διαφορά μεταξύ του προοδευτικού ΠΑΣΟΚ και της συντηρητικής Ν.Δ. για το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ:

Από χθες παρατηρούμε υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. να υποστηρίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα ίδια πράγματα κάνουν όλοι οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, απλά υπερασπίζονται τις εθνικές θέσεις. Σωστό, αλλά:

- Πρώτον, καλό θα ήταν να έλεγαν τα ίδια και οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. μέχρι το 2004, όταν πρωτοστατούσαν στο διασυρμό της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με υστερόβουλες ερωτήσεις.

- Δεύτερον, πέρα από τα εθνικά ζητήματα, με τη Ν.Δ. και την ευρωπαϊκή συντήρηση μας χωρίζει ιδεολογικό χάσμα. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και χθες. Ξεκάθαρη θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι χρειάζεται αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε., ώστε να εξαιρούνται από τη μέτρηση του επιτρεπόμενου ελλείμματος σε κάθε χώρα οι δημόσιες παραγωγικές κοινωνικές επενδύσεις. Έτσι θα απελευθερωθούν κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, την πράσινη ανάπτυξη.

- Ποια ήταν η απάντηση της Ν.Δ.; Ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν αναθεωρείται, πράγμα εντελώς λάθος γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση. Κι αυτή τη βούληση για πολιτικές που βάζουν πρώτα τον πολίτη δεν την έχουν οι συντηρητικοί που κυριάρχησαν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, και φυσικά δεν την έχει η καταρρέουσα σημερινή κυβέρνηση.

Για πληρέστερη ενημέρωση για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Ευρώπη και περισσότερες απαντήσεις σε συνηθισμένα ερωτήματα των πολιτών για τις ευρωεκλογές πατήστε εδώ.

krogias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: