Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ποιος είπαμε δυσφημίζει την χώρα στο εξωτερικό;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "SNDDEUTCHE ZEITUNG" (02/12/2003):
- Έχουμε ζήσει πολύ καιρό με ένα υψηλό έλλειμμα και έχουμε υψηλά χρέη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος απομακρύνεται από την τωρινή κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια υγιή οικονομία γιατί θέλουμε περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και λιγότερη ανασφάλεια. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας.
- Δεν έχουμε εκσυγχρονίσει τον τρόπο διακυβέρνησής μας, δεν έχουμε δημιουργήσει κανένα θετικό κλίμα για τους επενδυτές και δεν έχουμε επενδύσει στην εκπαίδευση. Επίσης δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά τους πόρους από την Ε.Ε.
- Σε μια οικονομία η οποία παρέχει περισσότερα κίνητρα στους ιδιώτες, περισσότερες επενδύσεις στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό και σ" ό,τι αφορά στο κράτος γενικότερα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο κράτος. Τι εννοείτε με αυτό;
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Σε ένα μη διεφθαρμένο κράτος που χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων ορθά και με διαφάνεια.


ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ HERALD TRIBUNE (06/11/2003)
ΜΝΗΜΕΙΟ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ!
ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ΞΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ;;;;

- Και αυτή ακριβώς η διαπίστωση απεικονίζεται παραστατικά στην έκταση της ανεργίας, την επέκταση της φτώχειας, τις μεγάλες κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.
- Σήμερα, υπάρχει πλήρης δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού. Υπάρχει έκρηξη των ελλειμμάτων και υπέρογκος δανεισμός.
- ανυπαρξία συγκροτημένης πολιτικής
- Πριν από 12 μήνες, η Κυβέρνηση "συνελήφθη" σε προσχεδιασμένη πλαστογραφία της οικονομίας. Αναγκάστηκε να ομολογήσει (όσο κι αν ενοχλεί τον Πρωθυπουργό η επισήμανση αυτή) ότι τηρούσε διπλά βιβλία. Ότι ήταν πλασματικοί οι δήθεν πλεονασματικοί προϋπολογισμοί. Ότι ήταν ψευδή τα στοιχεία που παρουσίαζε για το δημόσιο χρέος.
Πριν δέκα μήνες αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι έχει προεισπράξει μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου (ακόμη έως και το 2019) χρησιμοποιώντας εταιρείες με αλλοδαπούς που έχουν έδρα στην αλλοδαπή.
Πριν από λίγες ημέρες, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι έσοδα συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ, αντί να διατεθούν για τη μείωση του δημόσιου χρέους, σπαταλήθηκαν για την κάλυψη λειτουργικών και καταναλωτικών δαπανών.

ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ!
Ενώ στις 02/12/2003 έλεγε " δεν έχουμε δημιουργήσει κανένα θετικό κλίμα για τους επενδυτές"...
Ξαφνικά, στις 21/05/2004 και δύο μήνες αφότου έγινε πρωθυπουργός, λέει: "Η χώρα μας εξακολουθεί να είναι το ιδανικό μέρος για επενδύσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη - τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο."!!!!!!
ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ COUNCIL OF FOREIGN RELATION ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ"
Και συνεχίζει:
"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προσφέρουν, επίσης, μια μοναδική ευκαιρία για να δει ο κόσμος μια Νοτιοανατολική Ευρώπη που έχει αλλάξει. Για εκατομμύρια ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή, η νέα Ελλάδα είναι πηγή έμπνευσης και για τις δικές τους χώρες.

krogias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: