Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΕΤ...

Αιφνιδίασε ευχάριστα και δυνατά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το άρθρο του στην ιστοσελίδα του κόμματος, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη, σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή.

Πρώτον, χρησιμοποίησε το Ιντερνετ και την ιστοσελίδα του κόμματός του αντί ενός άλλου μέσου μαζικής ενημέρωσης, για να εξηγήσει το «γιατί» το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην καταπολέμιση της διαφθοράς. Ιδιαίτερα πρωτοποριακό για την Ελλάδα, πολιτικός και μάλιστα αρχηγός κόμματος να δώσει είδηση μέσω ενός νέου μέσου, για να αναμεταδωθεί. Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία απλή συνέντευξη σε ενημερωτκό ιστότοπο, αλλά κάτι παραπάνω. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά σε μία επιθετική τακτική, ανεβάζοντας ψηλά και μέσα στην ελληνική πολιτική τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Δεύτερον, επέλεξε να κάνει την παρέμβασή του για την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία, όπως γράφει, σε μία χρονική στιγμή πολύ καίρια: α) Λίγο πριν ο κ. Καραμανλής εξαπολύσει την αναμενόμενη επίθεσή του από το Ναύπλιο, με τον ίδιο συνθηματικό λόγο, που επαναλαμβάνει τελευταία στις περιοδείες τους και παπαγαλίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί, όπως «διψούν για την εξουσία», «δυσφημούν τη χώρα», «δεν έχουν πειστικές λύσεις», κ.α. β) Και λίγες ώρες πριν γίνει η ψηφοφορία για τον βουλευτή Δωδεκανήσου, ώστε να καταδειχτεί στον κόσμο το «κρυφτούλι-παιχνιδάκι» του κυβερνώντος κόμματος, να απαντήσει σε γαλάζιες κατηγορίες, που επί της ουσίας είναι ανυπόστατες, αλλά και να προβληματίσει ακόμη και γαλάζιους βουλευτές, οι οποίοι θέλουν να λένε ότι ψηφίζουν κατά συνείδηση.

Τρίτον, ξαναρίχνει το γάντι στον πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντάς του τη σημαία της διαφάνειας, τον προκαλεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και του ζητεί να σκεφτεί αυτόν τον τόπο, για τον οποίο κόπτεται ότι σκίζεται και το διατυπανίζει. Ομως, είναι ιδιαίτερα λυπηρό και πρέπει να επισημανθεί, ότι η κυβέρνηση, για να απαντήσει στο ΠΑΣΟΚ και στον αρχηγό του, καταφεύγει στη χρήση φράσεων και λέξεων, των οποίων αντιστρέφει και εκτοξεύει, δείχνοντας ότι έχουν άδεια φαρέτρα. Πρόκειται επίσης για μία νέα τακτική, τη οποία εύκολα διαπιστώνει κανείς παρακολουθώντας τις απαντήσεις που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική αντιπαράθεση.

Από το GO report

Δεν υπάρχουν σχόλια: