Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Δεν έχουν ιερό και όσιο! Κάνουν αγωγή στον Μάρκο Μπόλαρη, γιατί τόλμησε να ασκήσει κοινοβουλευτικό λειτούργημα!

Επιχείρηση φίμωσης και ακύρωσης της συνταγματικής υποχρέωσης του βουλευτή να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο! – Αστήρικτη και πρωτοφανής αγωγή των διοικούντων το Γηροκομείο Σερρών για την υπόθεση του «Κρονίου» κατά του Μάρκου Μπόλαρη!





Σε μία επίδειξη απροκάλυπτης αντιδημοκρατικότητας και ασέβειας προς τους Κοινοβουλευτικούς Θεσμούς και προφανώς προσπαθώντας να φιμωθεί και να λογοκριθεί το δικαίωμα και η υποχρέωση για άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως επιβάλλεται από το Σύνταγμα, από τον Μάρκο Μπόλαρη, βουλευτή Ν. Σερρών, οι διοικούντες την Κωστοπούλειο Στέγη Γερόντων Σερρών στρέφονται με αγωγή εναντίον του, απαιτώντας μάλιστα εξοντωτικές αποζημιώσεις! Η αγωγή επιδιώκει να στοχεύσει τον βουλευτή, βασιζόμενη σε Ερώτηση που κατέθεσε αυτός προς τον Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με την υπόθεση του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο»

Η αγωγή επιλεκτικά στοχεύει αποκλειστικά στον Μάρκο Μπόλαρη από τους δεκαεπτά συνολικά βουλευτές που την συνυπογράφουν την σχετική Ερώτηση! Είναι σαφές ότι η Διοίκηση του Γηροκομείου επιδιώκει να αποσπάσει τεράστια αποζημίωση τον Σερραίο βουλευτή, με αφορμή τον αγώνα που αυτός διεξάγει επί πολλά χρόνια τώρα για την διάσωση του εμβληματικού για την πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ιστορία της πόλης των Σερρών κτιρίου του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο». Έναν αγώνα, στον οποίο έχουν συστρατευθεί, πέρα από τις χιλιάδες των Σερραίων πολιτών, πέντε πρώην Υπουργοί Πολιτισμού (οι κ. κ. Βενιζέλος, Μπένος, Λιάνης, Πάγκαλος και Τατούλης), διαπρεπείς καλλιτέχνες, όπως οι σκηνοθέτες Κώστας Γαβράς και Θόδωρος Αγγελόπουλος, κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Απόστολος Κακλαμάνης, και ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα αρμόδιοι για την υπόθεση φορείς της πολιτείας, όπως η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, και του επιστημονικού κόσμου, όπως η Επιτροπή Τεχνικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών και ο καθηγητής Ν. Καλογήρου, Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της διατήρησης του συνόλου του αρχιτεκτονικού συμπλέγματος του «Κρονίου», αλλά και της χρήσης του. Υπενθυμίζεται ότι η ουσία της υπόθεσης εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ήδη με προσωρινή του διάταξη ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης για το «Κρόνιο», που είχε ληφθεί επί υπουργίας κ. Γ. Βουλγαράκη και με Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων τον κ. Ζαχόπουλο!

Συνεπώς η επιλογή της διοίκησης του Γηροκομείου, που διαχειρίζεται το «Κρόνιο» σήμερα, να στραφεί επιλεκτικά κατά του Μάρκου Μπόλαρη με αγωγή, προσπαθώντας να λογοκρίνει και να ακυρώσει το συνταγματικό δικαίωμα και το καθήκον του να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική τόσο για τα κίνητρά της στην υπόθεση του «Κρονίου», όσο και για την παντελή έλλειψη σεβασμού της προς το Σύνταγμα, το Κοινοβούλιο και τους δημοκρατικούς θεσμούς!

Οι πολίτες των Σερρών, εκτός από την αντίθεσή τους στην αντίληψη «τσιμέντο να γίνει», έχουν βαθύτατη δημοκρατική συνείδηση και θα απομονώσουν όλους όσοι προσπαθούν να μετατρέψουν τους εκπροσώπους του λαού από βουληφόρους σε άβουλους!

Οι πολίτες των Σερρών, με ενεργητική συλλογική δράση, θα διατηρήσουν την ιστορική μνήμη της πόλης, την φυσιογνωμία της και την διαχρονική ομορφιά της και στον αγώνα τους αυτό θέλουν τους εκπροσώπους τους ρηξικέλευθους πρωταγωνιστές!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλος ο καημός των Νεοδημοκρατών που χάσανε για 1η φορά στον Καραμανλικό νόμό τη Νομαρχία από το ΠΑΣΟΚ, οπότε ό,τι και να κάνουν ας τους δώσουμε ΣΟΥΡΩΤΗ για να χωνέψουν.
ΜΑΥΡΙΛΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ..