Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

Πρετεντέρη, Ψυχάρη, άντε γεια!

Το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" απαντά, όπως αναμενόταν, μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε από την ανακάλυψη που έκανα:

"Το λιβελογράφημα, το οποίο υπογραφόταν από δημοσιογράφο ονόματι Λώρη Κέζα, έβριθε ειρωνειών και προσβολών για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αποκάλυπταν βαθύτατο μίσος και κόμπλεξ από ορισμένους που ταξίδεψαν μαζί του.
Η δημοσιογραφική έρευνα κατέδειξε ότι ο Γ. Παπανδρέου στο ταξίδι του προς το Λονδίνο συνταξίδευε με τον εκδότη-διευθυντή του ΔΟΛ κ. Σταύρο Ψυχάρη, και... στην επιστροφή ήταν στην ίδια πτήση με τον αρθρογράφο της εφημερίδας κ. Γιάννη Πρετεντέρη. Στο δεύτερο σκέλος αυτού του ταξιδιού, στην επιστροφή δηλαδή, αναφέρθηκε το «ΘΕΜΑ» με εκτενές ρεπορτάζ του στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ειρωνεύτηκαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επειδή τόλμησε να τ α ξ ι δ έ ψ ε ι στην οικονομική θέση. Κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης της εφημερίδας μας ο κ. Πρετεντέρης πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ και μας διεμήνυσε ότι δεν ήταν βάσιμο. Διαβεβαίωσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι δεν πέταξε καν με τον κ. Παπανδρέου. Θεωρήσαμε, όπως θα έκανε κάθε καλόπιστος δημοσιογράφος, πως μια τόσο κατηγορηματική διαβεβαίωση δεν μπορούσε να μην ήταν αληθινή και ως οφείλαμε αλλάξαμε το σχετικό ρεπορτάζ. Δυστυχώς για την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια του κ. Πρετεντέρη, τη Δευτέρα αποδείχτηκε ότι μας είπε ανερυθρίαστα ψέματα. Από τη λίστα των επιβατών της «Ολυμπιακής» αποκαλύφθηκε ότι όντως συνταξίδεψε με τον κ. Παπανδρέου, όπως μας διαβεβαίωναν άλλωστε εξαρχής δημοσιογράφοι και πολιτικοί που ήταν στην ίδια πτήση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, λοιπόν, ότι ο κ. Πρετεντέρης είπε ψέματα για την υπόθεση, θέλοντας να καλύψει εαυτόν ή τρίτον, εμπνευστή του λίβελου που γράφτηκε στο «Βήμα» κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Προς το παρόν, εκφράζουμε απλώς τη λύπη μας για τη συμπεριφορά αυτή και για το ότι δεν δόθηκε η παραμικρή εξήγηση, παρότι εκτέθηκε πολύπλευρα μια εφημερίδα όπως το «Βήμα». Επιφυλασσόμεθα για τη συνέχεια και υπογραμμίζουμε ότι θα ήταν λάθος να θεωρήσουν την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση μας -απέναντι σε ένα τόσο κραυγαλέο ψέμα ως αδυναμία. Θα χαρούμε ιδιαίτερα, αν θελήσουν, να το διαπιστώσουν ξανά στην πράξη".

Τελικά, η παρακάτω εικόνα, αποκτά ιδιαίτερη αξία....


Εμένα, μου κάνει και άλλο πράγμα εντύπωση. Αυτά τα τρωκτικά που αποκαλύπτουν την απάντηση του "Πρώτου Θέματος", τελικά είναι απλά τρωκτικά ή δημοσιογραφικά τρωκτικά;

Απο τον Γιώργο Κρόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια: