Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Καλαμάτα

15/02/2009: Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Καλαμάτα
Ακούστε τώρα:

Από το pasok webRadio
“Ακούσατε εσείς, το 2004, τον κ. Καραμανλή να μιλά εδώ, στην Καλαμάτα. Είχε μοιράσει - όπως μοιράζει συνήθως και συνεχίζει να μοιράζει - υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, όπως έκανε και με το ελαιόλαδο. Μας έλεγε ότι θα το στηρίξει, για την τυποποίηση, τη μεταποίηση, την ονομασία προέλευσης, τη βελτίωση της τιμής του και, σήμερα, ζείτε το απαράδεκτο, πέντε χρόνια μετά, οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής να βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Πέντε χρόνια, η κυβέρνηση ούτε προώθησε το λάδι, όπως οι άλλες χώρες που παράγουν ελαιόλαδο, αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε διαμόρφωσε τα κατάλληλα μέτρα για τη στήριξη των παραγωγών, ούτε ανέπτυξε εθνική στρατηγική. Κανένα σχέδιο, και εδώ.
Ξέρετε όμως ότι η έλλειψη σχεδίου βοήθησε τα σχέδια κάποιων άλλων, όχι των παραγωγών, όχι των καταναλωτών, αλλά κάποιων παρασιτικών συμφερόντων και μεσαζόντων. Πώς να εμπιστευτείς τελικά μια κυβέρνηση, που δεν κατάφερε ούτε να αναδείξει τον πλούτο που έχει η χώρα μας, η πατρίδα μας, δηλαδή, τα φυσικά μας πλεονεκτήματα, αλλά και που τα απαξιώνει;“

Δεν υπάρχουν σχόλια: