Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα «λύνουν» τα αδιέξοδα της κυβέρνησης

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν περίπου 2.000 αγρότες, που έφθασαν τα ξημερώματα από την Κρήτη με δεκάδες τρακτέρ, να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας με τα αγροτικά τους οχήματα. Οι αγρότες έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ωστόσο συνάντησαν την άρνηση του εισαγγελέα και της αστυνομίας.
Μετά από σύντομη διαπραγμάτευση που δεν είχε αποτέλεσμα, οι Κρητικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τα αγροτικά οχήματα. Οι άνδρες των ΜΑΤ όμως, απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Στη διάρκεια των επεισοδίων, ομάδα αγροτών έσπασαν μία σιδερένια πόρτα στο λιμάνι και βγήκαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να αποκλείσουν το ρεύμα προς το κέντρο του Πειραιά.
Μετά απ’ αυτά τα γεγονότα η κυβέρνηση Καραμανλή και αυτήν την κοινωνική ομάδα την διαχωρίζει σε κατηγορίες. Στην κατηγορία, βοηθάμε με την αστυνομία –ανοίγουμε δρόμο δηλαδή- στους Θεσσαλούς αγρότες να κλείσουν τα Τέμπη και να κόψουν την Ελλάδα στα δύο και στους αγρότες από την Κρήτη που υποκινούνται από τους Π..κους. Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η κυβέρνηση να «λύνει» τις διαφορές τις με την κοινωνία, με τα ΜΑΤ και δακρυγόνα;;;
Δείτε το βίντεο της πρωινής εκπομπής του MEGA με τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά…


Απο το piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια: