Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Οι αγρότες δεν φταίνε σε τίποτα! Τελεία και Παύλα!

Δύο είναι οι πηγές του κακού για την φετινή εξαθλίωση των αγροτών που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και ας πάψουν κάποιοι να μιλούν για φασίστες αγρότες, που βγαίνουν στα μπλόκα μόνο αυτή την περίοδο που δεν έχουν δουλειές στα χωράφια. Αν οι αγρότες δεν καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, όχι μόνο θα χρεωθούν ανεπανόρθωτα, αλλά θα πεινάσουν κιόλας. Δεν μπορούν να κάνουν απεργία όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, που βρέξει - χιονίσει, θα πέσει ο μισθός...

Οι πηγές του κακού:
1η ΠΗΓΗ ΚΑΚΟΥ:
Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στο διπλανό δελτίο τύπου του Υπουργείου ΥΠΑΑΤ, άλλα έλεγαν στους αγρότες σε περιοδείες τους, οδηγώντας τους ουσιαστικά στην καλλιέργεια περισσότερων στρεμμάτων σιτηρών (link)... και άλλα στους κτηνοτρόφους: Ομιλία Αλ. Κοντού στη Βουλή (11/3/2008): "Παίρνουμε μέτρα και σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέλω να σας πω ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ελήφθη η απόφαση να μην ισχύει πλέον η αγρανάπαυση, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνονται οι καλλιεργηθείσες με δημητριακά εκτάσεις σ' όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 20%. Θεωρούμε ότι έτσι θα αυξηθούν οι παραγωγές των δημητριακών, ότι θα μειωθούν οι τιμές και ότι θα έχουμε μείωση του κόστους των ζωοτροφών".

Δηλαδή, από την μία έλεγαν στους Αγρότες "βάλτε Δημητριακά θα πάνε καλά" και από την άλλη έλεγαν στους κτηνοτρόφους "Καταργούμε την αγρανάπαυση, οι αγρότες θα βάλουν περισσότερα δημητριακά και θα μειωθούν οι τιμές έτσι ώστε να μειωθούν οι ζωοτροφές σας".

Δείχνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα αυτή η πολιτική..;

2η ΠΗΓΗ ΚΑΚΟΥ:
Οι αγροτοσυνδικαλιστές μας. Οι αγροτοπατέρες μας. Οι Διοικήσεις των ΕΑΣ δηλαδή. Που κατά κοινή ομολογία όλων των αγροτών τους κορόιδεψαν κρατώντας στις αποθήκες το βιος τους, δήθεν για να πιάσουν καλύτερες τιμές...
Ψίθυροι που γίνονται φωνές για τους αγροτοπατέρες που κατά 80% είναι ΓΑΛΑΖΙΟΙ και 20% ΠΡΑΣΙΝΟΙ και ΚΟΚΚΙΝΟΙ. Πάτησαν πάνω στην Κυβερνητική προπαγάνδα και ΒΟΗΘΗΣΑΝ έτσι τα ΚΑΡΤΕΛ να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές!

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ?? ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕ ΚΑΤΑ 80%, αν όχι κατά 100%!

Πάνω σε αυτό το ζήτημα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το FARMPRESS που έχει συλλέξει πολλές αποδείξεις.

Δεν σας φτάνουν αυτά για αποδείξεις; Θα 'ρθουν και άλλα...
ΟΠΟΤΕ, ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΟΠΟΣ ΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ!
Απο τον Γιώργο κροόγια

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι δεν πάρθηκε ποτέ κανένα μέτρο, αλλά μόνο επιδοτήσεις δόθηκαν και συχνά καθυστερημένες. Πέραν τούτων, οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις εταιρείες που αγοράζουν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, εφόσον η κυβέρνηση έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχναιμσό.