Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Η δήλωση Μπουτάρη στον Παπαγεωργόπουλο...

Απο το press-gr
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που του απεύθυνε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Γ. Μπουτάρης. Την Τρίτη θα εκδικάζονταν η αγωγή του δημάρχου κατά του κ. Μπουτάρη για συκοφαντική δυσφήμιση, αγωγή η οποία απεσύρθη μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.
Όπως διευκρίνισε, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κατατέθηκε από τους δικηγόρους των αντιδίκων η παρακάτω δήλωση: «Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκαν και συζήτησαν για το θέμα της συνέντευξης τύπου που δόθηκε τον Ιανουάριο του 2008, ενόψει της οποίας ο πρώτος άσκησε αγωγή αποζημίωσης εναντίον του δεύτερου. Η συνάντηση έγινε σε φιλικό και έντιμο κλίμα, όπως αρμόζει στις θέσεις και στα πρόσωπα και των δύο και στην αίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τους πολίτες της. Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον Γιάννη Μπουτάρη και κυρίως μετά και από την επιστολή που απέστειλε στο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αποφάσισαν την οριστική διευθέτηση της διαφοράς σχετικά με την δίκη. Θεωρούμε ότι με την κίνησή μας αυτή τιμούμε την πόλη, δικαιώνουμε τους συμπολίτες μας και παραμένουμε αφοσιωμένοι στο έργο της βελτίωσης της ζωής στην πόλη μας.
Η επιστολή έχει ως εξής: «Αγαπητέ Βασίλη
Οποιαδήποτε διαφορά μου μαζί σου, ακόμη κι η πιο έντονη, κινείται αποκλειστικά και μόνο στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Καμία δήλωση ή ενέργειά μου, ακόμη και η πιο οξεία κριτική μου, δεν είχε ούτε έχει ως στόχο το πρόσωπό σου.
Έχεις «δικονομικά» τη δυνατότητα να ανακαλέσεις την αγωγή που εκκρεμεί και σου ζητώ να το κάνεις.
Γιατί τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης.
Θεωρώ, επίσης, ότι όποια και αν είναι η έκβαση της δίκης στο μεθαυριανό δικαστήριο, κανείς από τους δύο δεν θα βγει κερδισμένος και, κυρίως, δεν θα βγει κερδισμένη η πόλη μας. Δεν πρέπει να πιστέψει κανείς ότι στην πόλη μας «τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά», αντί να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να δοθεί σε κανέναν «καλοθελητή»{ η δυνατότητα να παρουσιάσει δυσμενείς εικόνες για την πόλη μας, τους πολιτικούς της και, κυρίως, τους πολίτες της που εμπιστεύονται συγκεκριμένα πρόσωπα και τα τιμούν με την ψήφο τους. Και η πολιτική αντιπαράθεση των δημοτικών παρατάξεών μας δεν είναι καλό να γίνει αντικείμενο δίκης. Γι αυτό τιμώ και χαιρετίζω προκαταβολικά την κίνησή σου ως ένδειξη πολιτικής και ανθρώπινης αίσθησης ευθύνης.
Φιλικά και με εκτίμηση
Γιάννης Μπουτάρης»
Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Παπαγεωργόπουλος αποδέχεται τα δηλωθέντα και παραιτήθηκε από την αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: