Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Άλλοι διαγράφουν και άλλοι... προτείνουν λύσεις

1. Οικονομία: Τραπέζι κοινωνικής διαβούλευσης, με πρωτοβουλία Παπανδρέου, για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η διαφορετική αντίληψη διακυβέρνησης, σε σχέση με το κλειστό και απομονωμένο από την κοινωνία και τις ανάγκες της μοντέλου εξουσίας του σημερινού πρωθυπουργού.
Οι 5 δέσμες προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και την προστασία των πολιτών (το σύνολο των προτάσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.pasok.gr/portal/gr/3/69138/7/7/1/showdoc.html

2. Γ. Παπανδρέου: «Θέλω να στείλω ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε πολίτη. Ξέρουμε και που θέλουμε να πάμε τη χώρα, και πως θα την πάμε εκεί».

- Για την πολιτική συγκυρία: «Η ανατροπή δεν είναι στατιστική, είναι πολιτική. Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα».

- Για τις τράπεζες: Η κυβέρνηση παριστάνει τον πολέμιο των τραπεζών. Χρήματα υπό όρους για την στήριξη του μικρομεσαίου επιχειρηματία και του δανειολήπτη.

- Για την Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι ευρωεκλογές, μήνυμα για προοδευτική αλλαγή και στην Ευρώπη. Ζητάμε διαφορετική οριοθέτηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

3. Διαγραφή Τατούλη: Ο πρωθυπουργός έδωσε πάλι την «αναμενόμενη» λύση. Δεν φταίει το πρόβλημα, άλλα όποιος το επισημαίνει. Τα προβλήματα του πολίτη όμως, παραμένουν. Ούτε «διαγράφονται», ούτε μπορεί να τα λύσει αυτή η κυβέρνηση.

Στον σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας: vasikos-sxoliasmos.pasok.gr
krogias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: