Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008

"όλες οι υπουργικές αποφάσεις στο διαδίκτυο"

Θεωρώ μεγάλη επιτυχία του Παπανδρέου, προσωπική του επιτυχία, ότι πολλοί από εσάς, βλέποντας τον τίτλο του άρθρου είπατε "αυτό το έχουμε ξαναπεί".

Είναι επιτυχία του, γιατί μιλώντας ξανά και ξανά για το θέμα (πρώτη φορά τον άκουσα να το αναφέρει πριν από περίπου 2 χρόνια), κατάφερε να το εντάξει σε αυτά που αρκετοί πολίτες θεωρούμε δεδομένα.

Αυτό που πολλοί φρόντισαν με τον συνηθισμένο, απαξιωτικό, τρόπο να κοροϊδέψουν όταν πρωτοακούστηκε ("ο Γιώργος και το internet", "καλά, έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα της διαφθοράς", κ.λ.), απέκτησε σιγά-σιγά κρίσιμη μάζα στην ελληνική κοινωνία. Γινόμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που θεωρούμε δεδομένο ότι ΠΡΕΠΕΙ να μπορούμε να βρούμε τα απαραίτητα στοιχεία για την λειτουργία του κράτους και των λειτουργών του στο Internet. Ότι είναι κάτι αυτονόητο σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Η ιδέα, προφανώς, δεν είναι νέα. Αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να την εντάξει στην ελληνική πολιτική ατζέντα -ακούσαμε τους προηγούμενους μήνες ακόμη και τον υπουργό του "αμαρτωλού" Υπ. Πολιτισμού να το λέει.

Είναι μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Παπανδρέου ότι αυτό το κομμάτι της ομιλίας του πέρασε απαρατήρητο, από τους bloggers και όσους ασχολούνται πολύ με το internet, ως κάτι "δεδομένο".

rec-on.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: