Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Περιπετειώδης καταδίωξη και σύλληψη ανθυπαστυνόμου στην εθνική

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από πολύωρη καταδίωξη στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας 45χρονος ανθυπαστυνόμος από την Καρδίτσα, ο οποίος κατευθυνόταν ένοπλος προς Αθήνα, απειλώντας να σκοτώσει την κουνιάδα του, στην οποία η σύζυγός του είχε στείλει μετά από καυγά τα δύο τους παιδιά. Η κουνιάδα του ειδοποίησε την Αστυνομία, που έστησε μπλόκο στην εθνική οδό, ενώ η Τροχαία διέκοψε για πολύ ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Ο ανθυπαστυνόμος ξεκίνησε απ’ την Καρδίτσα τα ξημερώματα του Σαββάτου, έχοντας πρώτα τηλεφωνήσει στην κουνιάδα του που κατοικεί στις Αφίδνες, ότι έρχεται να την σκοτώσει. Αυτή ειδοποίησε στην Άμεση Δράση και στις 08:00 το πρωί ο 45χρονος έπεσε στο μπλόκο της Αστυνομίας στα διόδια των Αφιδνών, όπου του ζητήθηκε να βγει από το μαύρο τζιπ στο οποίο επέβαινε και να παραδοθεί. Αρχικά συμμορφώθηκε, αλλά στη συνέχεια άρπαξε ένα περιπολικό στη μηχανή του οποίου υπήρχαν τα κλειδιά και κινήθηκε προς τη Λαμία με δεκάδες περιπολικά να τον καταδιώκουν. Όταν έφθασε στο ύψος των Καμένων Βούρλων, έκανε αναστροφή και κατευθύνθηκε και πάλι προς Αθήνα. Ο διαπραγματευτής της Αστυνομίας τον κάλεσε στο κινητό του και του ζήτησε να σταματήσει, όμως ο ανθυπαστυνόμος ήταν εκτός εαυτού, δεν υπάκουσε και απειλούσε να σκοτώσει.

Λίγο αργότερα ο μεγάλος γιος του τηλεφώνησε στον πατέρα του και τον κάλεσε να παραδοθεί. Λίγο πριν φθάσει στα διόδια των Αφιδνών, ο διαπραγματευτής της Αστυνομίας του τηλεφώνησε και πάλι και τον κάλεσε να παραδοθεί στο μπλόκο, για να του απαντήσει ειρωνικά, ότι θα σταματούσε για να κάνει ένα τσιγάρο. Ο ανθυπαστυνόμος συνελήφθη τελικά στη γέφυρα Καπανδριτίου και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία, όπως και ο ειδικός φρουρός που ξέχασε τα κλειδιά μέσα στο περιπολικό, το οποίο άρπαξε ο 45χρονος. Την ίδια στιγμή ξεκινά έρευνα και για τους ανωτέρους του στην Καρδίτσα, όπου υπηρετούσε ο δράστης, καθώς τον Ιανουάριο πήρε 30 μέρες αναγκαστική άδεια λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, όμως δεν εξετάστηκε από την Ανώτερη Επιτροπή Αναρρωτικών Αδειών και έτσι κατάφερε να κρατήσει το όπλο του. Την Παρασκευή μάλιστα η σύζυγός του τηλεφώνησε στο Α.Τ. Καρδίτσας και κατήγγειλε ότι ο σύζυγος της την χτυπούσε, όμως η Αστυνομία αν και έλαβε την κλήση, δεν έστειλε κανένα περιπολικό στο συμβάν.


Πηγή: ALPHA
Πηγή video :www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: