Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Η μελέτη της ομάδας ΒΑΝ που εκτιμούσε το επίκεντρο του σημερινού σεισμού.


Για πρώτη φορά στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» στις 14 Φεβρουαρίου 2008 ο εντεταλμένος ερευνητής σεισμολογίας Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, παρουσίασε την επιστημονική μελέτη της ομάδας ΒΑΝ που εκτιμούσε το επίκεντρο του σημερινού σεισμού.

Από το zougla.gr

Γιατί το κράτος δεν λαμβάνει μέτρα πρόληψης και δεν αξιοποιεί τους επιστήμονες της ομάδας ΒΑΝ ;

Από την στιγμή που έχει γίνει μελέτη της ομάδας ΒΑΝ δεν θα μπορούσε να γίνει πρόληψη ώστε να μην είχαμε θύματα ;


5 σχόλια:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

δεν πιστεύουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. αυτό και μόνο αυτό είναι. φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου γιατί μεταξύ τους υπάρχει αντιπαράθεσει για το ποιος θα αρπάξει πιο πολλά κι όχι ποιος θα βοηθήσει πιο πολύ.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αφου το ηξεραν απο τοτε γιατι δεν εβγαιναν με καθε τροπο προς τα εξω για να ενημερωσουν το κοσμο...
Ας εφτιαχναν στη τελικh ενα blog....
Αλλου ειναι ομως το παιχνιδι...Στο χρημα και στη γερη κονομα...

Ανώνυμος είπε...

Egw den mporw na katalavw giati ginetai tosh fasaria gia tis provlepseis. Ayto einai aplws ena kolpo pou skarfistikan ta kanalia gia na sas kanoun na ta xazeyete: "Poios exei dikio, poios to mantepse, pote tha ksanaginei seismos" Kai kollima mprosta stin tileorash.

Egw na rwtisw kati aplo, ante pes oti kseroume oloi oti se 5 me 10 meres tha ginei deyteros seismos. Ti tha kerdisoume ? Tha menoume eksw apo ta spitia mas gia 2 evdomades se periptwsh pou ginei? Ayto pou tha ginei einai oti tha vlepoume kathe mera eidhseis gia na to mathoume prwtoi.

Ανώνυμος είπε...

Ο φόβος είναι αυτός που κάνει τον κόσμο να κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και να ξεχνάει τα προβλήματα του , έτσι τα νούμερα απογειώνονται στα δελτία των ειδήσεων.
Το πρόβλημα ώμος δεν επικεντρώνεται εδώ αλλά στην ασυνεννοησία των υπευθύνων ,επιστημόνων να σκορπούν φήμες αντί να συνεργάζονται για την πρόληψη του εν λόγω σεισμού .

Vagelford είπε...

Θέλει προσοχή το θέμα αυτό. Μην ακούτε τον κάθε έναν που λέει ότι του κατέβει και με την στάση του κάνει σε τελική ανάλυση κακό στην ομάδα ΒΑΝ. Ο Μάκης στη Ζούγκλα μπορεί να λέει ότι θέλει. Το σήμα το σχετικό με τον σεισμό καταγράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου στον σταθμό του Πύργου. Το σήμα που αναφέρθηκε στην εκπομπή είναι μάλλον το σήμα από 9 Φεβρουαρίου από το σταθμό της Πάτρας.