Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Πάνω από 300.000 τόνοι μολυσμένου ηλιελαιου διακινήθηκαν

Πάνω από 300.000 τόνοι μολυσμένου ηλιελαιου διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά τους τελευταίους 3 μήνες σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ που τώρα ζητάει από 17 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα να δεσμεύσουν και να αποσύρουν τις παρτίδες με το δηλητηριασμένο ηλιέλαιο.
Ενδεικτική του αλαλούμ και του πανικού στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι η καταγγελία του νομάρχη Πειραιά που μιλάει για ασυνεννοησία και ανύπαρκτη ενημέρωση. Και ενώ τα λάδια μηχανής έφτασαν μέχρι το πιάτο μας.

Αν και στις 23 Απριλίου σημαίνει συναγερμός στην Ευρώπη για το επιμολυσμένο λάδι ο ΕΦΕΤ δεν κινητοποιείται παρά μόνο στις 6 Μαΐου όταν οι ελβετικές αρχές σε επείγουσα ανακοίνωση δείχνουν και την Ελλάδα ως χώρα προορισμού του επικίνδυνου λαδιού.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πόσες και ποιες είναι οι ποσότητες του νοθευμένου με ορυκτέλαιο ηλιελαιου που διατέθηκε στην ελληνική αγορά και βρίσκεται ακόμα στα ράφια καθώς και με ποια προϊόντα αναμίχθηκε.

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Φαντασου ποσα τετοια λαδια εχουμε φαει χρονια τωρα...χωρις να το μαθει ποτε κανενας μας

Nikos Papagrigoriou είπε...

Τελικά τι θα γίνει;;; Θα μας πει κανένας τι έγινε με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο στην Ελλάδα; Το φάγαμε τελικά ή όχι; Κατά τη γνώμη μου το άρθρο του Δρ. Μπόσκου Γεώργιου τα λέει όλα:

http://www.foodtoday.gr/2008/05/20/ilieleo-epimolismeno-me-orikteleo-ipsilou-ixodous/