Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Ξεχειλίζουν από οργή και απόγνωση οι πυρόπληκτοι

Ξεχειλίζουν από οργή και απόγνωση οι πυρόπληκτοι της Ηλείας, καθώς τίποτα δεν κινείται 9 μήνες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε τα σπίτια και τις περιουσίες τους.
Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι που είδαν συγχωριανούς τους να φεύγουν απο την ζωή, που βγήκαν οι ίδιοι ζωντανοί μέσα απο τις φλόγες, παραμένουν και σήμερα 9 μήνες μετά μέσα στα κοντέινερς δίπλα στα καμένα σπίτια. Όπως λένε, όλον αυτό τον καιρό το μόνο που ακούν είναι υποσχέσεις, αλλά όταν πάνε στις υπηρεσίες για να πληροφορηθούν τι γίνεται με την υπόθεσή τους, τους ζητάνε κάθε φορά και άλλα χαρτιά.

Tα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές είναι 380 και σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ τα 199 είναι στην Ηλεία. Σύμφωνα με τον κ. Μολυβιάτη τα σπίτια που μπορούν να επισκευασθούν είναι 792 και σύμφωνα με ΥΠΕΧΩΔΕ τα 266 είναι στην Ηλεία. Τα υπόλοιπα κτίρια που κάηκαν είναι 613, με τα 530 να είναι στην Ηλεία. Σύμφωνα ωστόσο με τον Δήμαρχο Ωλένης Ιωάννη Παπαδόπουλο, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κατοικίες, αλλά και τα αγροτικά μηχανήματα που κάηκαν και τα οποία δεν αποζημιώνονται. Ήδη παρά πολλοί απο τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν με τις οικογένειες τους, μη μπορώντας να αντέξουν τις συνθήκες που επικρατούν στις καμένες περιοχές.

2 σχόλια:

non journalist* είπε...

Γιατι να ασχοληθουν μαζι τους? Η εκλογες πέρασαν. Μέχρι τις επόμενες έχει ο θεος..

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφώνισω με την/τον{le petit journaliste} δυστηχώς η Ελλάδα έχει μίνει πολύ πίσω από τις άλλες χώρες της Ε.Ε.