Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !! ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;
Ίσως ναι,
αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες. Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο. Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.. Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14χρόνια !!!.

Αν επιλέξεις να προωθήσεις αυτό το μήνυμα στους φίλους σου, το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί.

Στο κάτω-κάτω είναι καλό για όλους μας

!!!Γιώργος Καρούντζος Χημικός .Μηχ.,
PhD Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Einai fovero

Antonis M. είπε...

Mpourdes. O laikismos ths epistimhs einai egklhma kata thn gnwmh mou. Kalo einai na prosexoume pou petame to ladi alla ta pragmata den einai toso tragika oso ta parousiazei o sygkekrimmenos xhmikos.

filipos είπε...

Einai den einai epis prepi na proseksoume

Vasilis είπε...

Πολλά είναι αυτά που δεν προσέχουμε και πολύ περισσότερα αυτά που δεν προσέχαμε.Το περιβάλλον έιναι ήδη στα όρια του,γι αυτό καλό είναι να μας γίνει συνείδηση η προστασία του.

vaggelis είπε...

Καλές είναι αυτές οι μικρές και εύχρηστες συμβουλές γι'αυτό θα ήθελα ο κος Οικονόμου να βάζει συχνότερα τέτοιου ίδους άρθρα.