Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Κατεστράφη ο αμερικανικός δορυφόρος

Με ένα πύραυλο που εκτοξεύθηκε από αμερικανικό πολεμικό πλοίο οι Αμερικάνοι κατέστρεψαν έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο τους που είχε πάψει να λειτουργεί, σε μια προσπάθεια να μην συντριβεί στη Γη η δεξαμενή των τοξικών καυσίμων του, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (τοπική ώρα) το Πεντάγωνο.
Ο πύραυλος SM-3 εκτοξεύθηκε από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Lake Erie στον Ειρηνικό στις 22.26 (τοπική ώρα, 05.26 ώρα Ελλάδας) και έπληξε το δορυφόρο, ο οποίος είχε μέγεθος λεωφορείου, σε ύψος 247 χλμ. πάνω από τον ωκεανό, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to ida stis eidisis foverw epoxi polemos ton astron tha exoume etsi opos pame

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μου αρεσει που σημερα ολες οι εφημεριδες φροντισαν να τρομοκρατησουν καταλληλα το κοσμο με τα δημοσιευματα τους....

Ανώνυμος είπε...

Eytyxws toulaxiston exoun kalo shmadi! Ton petyxan me tin prwth :p

IaTriDis είπε...

Καλά όντως, οι εφημερίδες το παράκαναν, αλλά δεν ξέρω αν παρατήρησε κανείς από νωρίς το πρωί χτές, κάποιες άσπρες παχιές γραμμές που διέτρεχαν τον ουρανό,σαν αυτές που αφήνουν πίσω τους τα επιβατηγά αεροπλάνα που πετάνε σε πολύ μεγάλο υψος....???? Και επειδή μου έκανε εντύπωση και το παρατήρησα πολύ ώρα και πολλές φορές μέσα στην μέρα δεν παρατήρησα πτήσεις τέτοιων αεροπλάνων ούτε αυτές οι γραμμές διαλύονταν γρήγορα όπως συμβαίνει με τις αντιστοιχες των αεροπλάνων...!

Ανώνυμος είπε...

Είδα σε γνωστό κανάλι που (πως το έπαθε) ρώτησε εναν Έλληνα επιστήμονα για το θέμα της...κοινής λογικής.

Τον ρώτησαν λοιπόν, πως εφόσον ο δορυφόρος πάει να πέσει προς τη γή, φέροντας υδραζίνη (το τοξικό καύσιμο), δεν θα πρέπει να αναφλεγεί λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που θα αναπτύξει;

Απάντησε λοιπόν, ο άνθρωπος πως είναι αυτονόητο αυτό! Πρόσθεσε μάλιστα πως η υδραζίνη έχει σημείο ανάφλεξης τους ... 60 βαθμούς Κελσίου!

Αν προσέξατε επίσης, την επόμενη ημέρα του ανακοινωθέντος, Ρωσσία και Κίνα αμφισβήτησαν τη σκοπιμότητα της κατάρριψης, λέγοντας πως πιθανότατα οι Αμερικανοί θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Αλλά πόσο εύκολα τρώμε ό,τι μας λένε...Κι εγώ αρχικά το πίστεψα. Αλλά μετά κάτι δε μου πήγαινε καλά...

Λέω...καύσιμο. Μετά λέω...τριβή στην ατμόσφαιρα. Θυμάμαι απο ντοκιμαντέρ πως ό,τι εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα αναπτύσει χιλιάδες βαθμούς Κελσίου...

Ε, νάτο το λογικό συμπερασμά.