Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ 4 /2 - 18:00 - ΚΑΦΕ ORIENT/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ www.mila-elefthera.gr

Συζήτηση με τους καθηγητές πανεπιστημίου Ζήση Δ. Παπαδημητρίου (ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ.), Έλλη Συμεωνίδου (καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ.) και Γιώργος Χατζηκωσταντίνου (καθηγητής Θεωρητικής Οικονομίας του Τομέα «Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης) στο καφέ «ΟΡΙΕΝΤ» της Θεσσαλονίκης Τσιμισκή / Γωνία Κομνηνών (1ος όροφος).

Κάποτε η νεολαία αποτελούσε την αιχμή του δόρατος των πολιτικών κινητοποιήσεων. Σήμερα, αν εξαιρέσει κανείς τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του περασμένου χρόνου με αντικείμενο την ψήφιση του νέου νόμου – πλαισίου, η παρουσία των νέων στην πολιτική ζωή της χώρας μας είναι από περιορισμένη μέχρι και ανύπαρκτη, ιδιαίτερα στο χώρο της εργαζόμενης νεολαίας. Πολλοί αυτόκλητοι «αναλυτές» καταγγέλλουν συλλήβδην την δήθεν αδιαφορία των νέων για τα κοινά, προσάπτοντάς τους την κατηγορία του συντηρητισμού. Έχουν όμως τα πράγματα έτσι ή μήπως η κοινωνία μας έχει εγκλωβίσει τους νέους στη λογική της ατομικής ευδαιμονίας και του άκρατου ανταγωνισμού, γεγονός που υπονομεύει τη συγκρότηση συλλογικής συνείδησης, καθώς το προσωπικό βόλεμα αποτελεί την πεμπτουσία του συστήματος;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Profanws kai i neolaia den mporei na epitelesei ton rolo pou poli glafira eseis parousiasate san "aixmi tou dwratos"...
I apopsi m gia auto to aisxos pou viwnoume paraeinai megali gia na xwresei edw.. parola auta tha parethesw mono auto :
I vouli ton efivwn exei katadisei mia diadikasia probolis idiwtikwn sxoleiwn kai frodistiriwn afou i apaitoumeni ek8esi-eisitirio den adiproswpeuei skepseis kai idees , gnisies kai pragmatika koda stin pragmatikotita twn newn..
Skefteite to...

Ανώνυμος είπε...

Egw piga mou arese
itan poli endiaferon

non journalist* είπε...

xmm.. ginontai kai stin a8ina analoges ekdilwseis???