Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου

Ισχυρή εντολή για ένα ΠΑΣΟΚ ριζοσπαστικό

Σήμερα, κέρδισε η Δημοκρατία. Σήμερα, με την πρωτοφανή σας συμμετοχή, κάναμε όλοι μαζί το πρώτο μεγάλο βήμα ανατροπής, για την οικοδόμηση ενός πολιτικού συστήματος που σέβεται τον πολίτη, που δίνει δύναμη και φωνή στον Ελληνικό λαό.

Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλες και όλους σας, που συμμετείχατε σε αυτή την μεγαλειώδη δημοκρατική διαδικασία. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν, είτε με ψήφισαν, είτε όχι. Είμαστε σύντροφοι και αδέρφια, στην προσπάθεια να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή για τον τόπο μας.

Δώσατε μια εντολή, καθαρή και ισχυρή, απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα, απέναντι στη μιντιοκρατία, απέναντι σε όσους θέλουν το ΠΑΣΟΚ, μικρό και φοβικό.

Δώσατε ισχυρή εντολή απέναντι και στην συντήρηση, για ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό, με νέα εθνική στρατηγική, με νέο αναπτυξιακό όραμα, την «πράσινη ανάπτυξη», για ένα διαφορετικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος, ένα κράτος δικαίου. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδικίας στον τόπο μας, για την αξιοπρέπεια του πολίτη. Για την αυτονομία της πολιτικής και την γνήσια έκφραση του λαού, σε κάθε απόφαση που τον αφορά.

Για μας, η σημερινή μέρα δεν είναι η τελευταία μέρα μιας εσωκομματικής διαδικασίας. Είναι η πρώτη μέρα, μιας νέας συμφωνίας για μια νέα αρχή, για μια νέα νικηφόρα πορεία, με περισσότερο φως, με μεγαλύτερη διαφάνεια, με νέα συλλογικότητα. Μακριά από μηχανισμούς και σκοτεινά παιχνίδια. Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς ανούσιους συσχετισμούς, που μας μικραίνουν. Χωρίς εξουσιαστικές νοοτροπίες, συμπεριφορές και φιλοδοξίες. Αυτά, που δεν έχουν, τελικά, κοινωνικό αντίκρισμα, ούτε πραγματικό πολιτικό αποτέλεσμα.

Αυτή η εντολή, με δεσμεύει. Αυτή η εντολή, είναι δική σας και μας δεσμεύει όλους. Και είναι η εντολή, να είμαι ο Πρόεδρος του μεγάλου, του ενιαίου και του νικηφόρου ΠΑΣΟΚ. Της πολιτικής που εμπνέει την δράση των Οργανώσεών μας παντού, στα χωριά και στις γειτονιές. Της δράσης που ενοποιεί, που ενώνει. Της πράξης, που αναδεικνύει ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπών, ρήξεων και αλλαγών.

Πρόεδρος ενός ριζοσπαστικού Κινήματος, που διεκδικεί την εξουσία, όχι για να μοιράσει φέουδα και αξιώματα, όπως κάνει η συντηρητική παράταξη, αλλά για να φέρει ένα άλλο ήθος και ύφος στην εξουσία, στην Δημοκρατία μας, για ν' αλλάξει την Ελλάδα.

Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους χιλιάδες εθελοντές που εργάστηκαν, τους χειριστές των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις Εφορευτικές Επιτροπές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που, με αυταπάρνηση, μεθοδολογία και συνέπεια, έφεραν εις πέρας μια άψογη διαδικασία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Κώστα Σκανδαλίδη που, με τον τρόπο του ο καθένας, συμμετείχε σε αυτή την διαδικασία, επιβεβαιώνοντας το νόημά της.

Είμαστε υπερήφανοι ως παράταξη, που ανοίξαμε αυτό τον καινούργιο δρόμο. Είναι η πρόσκλησή μας, προς όλους τους πολιτικούς χώρους, ν' ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, να συμβάλουν στη διεύρυνση της Δημοκρατίας και στην υπεράσπιση της πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα, ξαναβλέπει τους πολίτες στα μάτια. Τους υπόσχεται, ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους, θα κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες τους. Γιατί θα πάμε μαζί με τον λαό, για να κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε.

Μετουσιώνουμε σε πράξη την εντολή σας. Τις επόμενες μέρες, ανακοινώνω τις πρώτες μου αποφάσεις, τιμώντας την μεγάλη, καθαρή, δεσμευτική, λαϊκή εντολή που μου δώσατε σήμερα.

Για μια νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ και μια νέα ελπίδα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Ευχαριστώ.

Ακούστε της Δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου


1 σχόλιο:

scorpios είπε...

TO ΠΑ.ΣΟ.Κ.ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΩΡΑ.....